+31(0)561-615364

7 jours par semaine de 8h00 à 22h00!

6-daags fietsarrangement Noordelijke Elfsteden en Waddenkust Zoom

6-daags fietsarrangement Noordelijke Elfsteden en Waddenkust

Soyez le premier à commenter ce produit

6-daags Noordelijke Elfsteden en Waddenkust arrangement op de fiets. Inclusief ontbijt, diner en bagageservice. Prijs per persoon:

Disponibilité : En stock

665,00 €
Go to booking details

Description du produit

Détails

Het fietsarrangement ‘Noordelijke Elfsteden en Waddenkust’ is een ontdekkingsreis door meer dan 5.000 jaar door mensen bewoond kustland met terpen, tot 10 meter hoge woonheuvels om hoog zeewater buiten de deur te houden. Het schoonste land van Nederland biedt dag in dag uit frisse wind, felle zon en zee, de Waddenzee, UNESCO Werelderfgoed sinds 2009.

U fietst van verrassing naar verbazing door een land waar eens de adellijke top van de Nederlandse kust zetelde. Waar in 754, bij Dokkum, toen nog aan zee, de missionaris Bonifatius werd vermoord omdat ze, de noordelingen, hem zagen als een bedreiging van de vrijheid. Waar monniken omstreeks het jaar 1000 begonnen met het bouwen van kloosters, kerken en dijken. Waar slikwerkers en boeren land wonnen en nu de beste aardappelen en groenten ter wereld telen en exporteren. Hier werd Friesland geboren!

Friesland en Groningen
Noord-Friesland en West-Groningen en het tussenliggende Lauwersmeer vormen één geheel wat betreft natuur, landschap en cultuur-historie. Veel van het goede uit het verleden is bewaard gebleven, een groot geluk. De route door grijze klei, vier rijke romantische Elfsteden, pittoreske terpdorpen en over imposante dijken is een must voor iedere kusttoerist. Dit fietsarrangement is aanrader voor liefhebbers van rust, ongekende stilte, vergezichten, streekproducten en kleine musea en kunstateliers.

Geen zorgen
U kunt onbezorgd en met volle teugen genieten, want de reisorganisatie van het bureau voor toerisme Friesland Holland, Friesland Holland Travel biedt u verblijven op basis van halfpension (overnachting, ontbijt en avonddiner) in mooie hotels en luxe logementen, vervoert uw bagage naar het volgende overnachtingsadres en verleent bovendien snelle pechhulp (luxe vervangende fiets, ook e-bikes, zodat u snel weer verder kunt). Het koffervervoer en de fiets pechhulp zijn onderdelen van dit toparrangement waarvoor niet extra hoeft te worden betaald!

Tip
Indien u geen geoefende fietser bent, raden wij u aan een sportfiets met veel versnellingen of een e-bike mee te nemen of te huren. Friesland Holland verhuurt en bezorgt buitengewoon mooie sportfietsen en elektrische fietsen van topmerken bij uw starthotel in Leeuwarden.

Informations sur les prix

Inclusief
• Reserveringskosten
• 5 x overnachting
• 5 x ontbijt
• 5 x ‘s avonds een 3-gangen diner
• Toeristenbelasting
• Pech-onderweg-service
• Bagagevervoer
• Route-informatiemap

Exclusief
• Reis- en annuleringsverzekering
• Lunches en drankjes

Programm

Jour 1

Aankomst in de middag in het starthotel te Leeuwarden. Heerlijk tot rust komen of de hoofdstad alvast verkennen, Elfstedenstad en Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Diner, overnachting en ontbijt in Leeuwarden.

Jour 2

Afstand: 44 kilometer.
Ontvangst huurfietsen (indien gereserveerd). Op de fiets van het hotel in Leeuwarden naar zeehaven en Elfstedenstad Harlingen via Deinum, Wjelsryp, Elfstedenstad Franeker, Kimswerd en strand- en dijkpaviljoen 't Zilt. Aankomst bij hotel in Harlingen waar u dineert, overnacht en ontbijt.

Jour 3

Afstand: 50 kilometer.
Van Harlingen naar Burdaard. Diner, overnachting en ontbijt in historisch logement.

Jour 4

Afstand: 38 kilometer.
Van Burdaard naar Elfstedenstad Dokkum. Diner, overnachting en ontbijt in hotel in het historisch stadscentrum.

Jour 5

Afstand: 63 kilometer.
Vanuit Dokkum rondje Lauwersmeer (Moddergat, Paesens, Oostmahorn, Lauwersoog, Zoutkamp, Dokkumer Nieuwezijlen). U volgt voor een deel de Markant Friesland Route (museum-, kunst- en ambachtenroute). Diner en tweede nacht in Dokkum.

Jour 6

Afstand: 24 kilometer.
Na het ontbijt fietst u van Dokkum, langs de rivier de Ee, naar het starthotel in Leeuwarden.
Einde van een unieke fietsvakantie.


 * genoemde overnachtingsplaatsen kunnen afwijken i.v.m. beschikbaarheid.

Accommodation

Accommmodaties
U slaapt in comfort kamers met goede sanitaire voorzieningen op de kamer.


Niveau
Gemiddeld 3 Pompeblêden.


Ligging van de verblijfaccommodaties
Idyllisch en rustig gelegen aan het water, in historische stadskernen en op het platteland.


Avonddiners
De meeste verblijfsaccommodaties beschikken over een eigen restaurant; sommige werken samen met een goed restaurant in de omgeving.


Parkeerfaciliteiten
U kunt de auto gratis parkeren en achterlaten bij het starthotel.
De accommodaties op de route hebben allen een berging voor uw fiets.

FH Route Infomap

Chemise d’information sur l’itinéraire

Nuit supplémentaire

Service

Service de bagages

Garantie de mobilité

Location de vélo

Commentaire

Rédigez votre propre commentaire

Vous commentez : 6-daags fietsarrangement Noordelijke Elfsteden en Waddenkust

Booking details

Sélectionner une date

* Champs obligatoires