+31(0)561-615364

7 days p/w, from 8:00 to 22:00 pm!

FAQ

Friesland Holland

Friesland Holland Tourist Information & Travel Service is hét bureau voor toerisme van Fryslân. Het wijst u de weg naar meer dan 1.000 recreatie- en horecabedrijven, toeristische attracties, activiteiten en events op het vasteland en de Waddeneilanden.

De organisatie bestaat uit vier onderdelen:

1. Friesland Holland Tourist Information
Informeert toeristen door middel van websites, reismagazines, toeristenkaarten, social media, deelname aan beurzen, shows en evenementen.
Belangrijkste websites: www.frieslandholland.nl, www.boatcharterholland.nl, www.elfstedenroute.nl
 
2. Friesland Holland Travel Service
Ontwikkelt en verkoopt vakantiearrangementen met veel services (zeer uitgebreide reisdocumentatie over Friesland, bagagevervoer en pechonderwegservice) en organiseert cultuurreizen.
Belangrijkste websites: www.frieslandtravel.com en www.meetingpointfryslan.com

3. Friesland Holland Marketing & Communication
Doet internationaal de marketing van toeristisch Friesland en de grensgebieden, ondersteunt honderden horeca- en recreatiebedrijven, toeristenkantoren en attracties bij het vermarkten van hun producten en diensten en produceert nieuwsberichten.
Belangrijkste websites: www.friesnieuws.nl en www.frieslandhollandnieuws.nl

4. Friesland Holland Research & Development
Bedenkt en onderzoekt nieuwe toeristische concepten, diensten en producten en ontwikkelt deze tot een gereed product, zoals vakantie- en lifestyleformules, routes, arrangementen, innovatieve boten en fietsen.
Belangrijkste websites: www.frieslandtravel.com, www.markantfrieslandroute.nlwww.f3sailing.nl, www.fryslanfiets.nl

Friesland Holland Travel, bijzondere vakanties van Friesland Holland

Friesland Holland biedt uitsluitend vakantie-arrangementen aan die door de organisatie zelf zijn ontwikkeld en getest. Het gaat om unieke arrangementen met veel, eigenlijk onmisbare service. Hiermee worden onaangename verrassingen tijdens uw reis praktisch uitgesloten. Snelle hulpverlening aan fietsers bij pech onderweg is hier een voorbeeld van. Ook typerend voor de aanbiedingen is de uitgebreide informatie: uitvoerige reis- en accommodatieomschrijving, persoonlijke advisering en een infopakket dat u na boeking thuis ontvangt.

Friesland Holland
Tourist Information & Travel Service
Hét bureau voor toerisme van Fryslân

Friesland Holland Tourist Information & Travel Service (www.frieslandholland.nl) is het enige bureau voor toerisme in Nederland dat bewezen heeft niet afhankelijk te zijn van subsidies. De jaarlijks groeiende reisorganisatie van Friesland Holland, Friesland Holland Travel, is niet aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) en de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Toch is zij sinds de oprichting in 1996 een succesvolle, gestaag groeiende toeristische onderneming. En zeer innovatief en vooruitstrevend!

Alleen vanwege de promotionele waarde van het lidmaatschap van de ANVR en de SGR overweegt de directie zich aan te sluiten bij “de grote jongens”, maar zij wil absoluut geen concessies doen aan haar beleid: ontwikkelen, verkopen en uitvoeren van hoogwaardige Friesland-vakanties, rechtstreeks aan de gast.

Nummer één
Friesland Holland, waar zeven professionals werkzaam zijn, is nummer één in Europa op het gebied van vaarvakanties (www.boatcharterholland.nl) en koploper in Nederland als het om fietsvakanties gaat. Zij stimuleert het rechtstreeks boeken, dus zonder provisievragende en kostenverhogende tussenstations als reisbureaus en touroperators. Dat betekent niet alleen meer vakantie voor minder geld, maar ook optimale informatieverschaffing en telefonische bereikbaarheid en faire prijzen voor de accommodatieverschaffers, bootverhuurders en andere recreatiebedrijven. Zij doen daarom hun uiterste best om het de gasten van Friesland Holland naar de zin te maken.
Albert Hendriks
Journalist en Friesland-kenner Albert Hendriks (1953) staat aan het roer van het door hem in 1996 opgerichte Friesland Holland Tourist Information & Travel Service. Het is na de opheffing van het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme, enkele grote VVV's (alle zwaar gesubsidieerd) al jaren hét bureau voor toerisme van Fryslân. De innovatieve en internationaal actieve organisatie, die veel weg heeft van een coöperatie, is het enige bureau voor toerisme in Europa dat zonder subsidie onderneemt en 100% onafhankelijk is. Bijna 1.000 Friese recreatie- en horecabedrijven, winkels, attracties en overheden zijn aangesloten bij Friesland Holland. Officieel is Friesland Holland een dochteronderneming van Albert Hendriks Journalistiek en Publiciteit. Het moederbedrijf is een nieuwsdienst en een public relationsbureau dat werd opgericht in 1976. De onderneming staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Noord-Nederland onder nummer 01046479 en is sinds de oprichting een kerngezonde firma dankzij behoedzaam, maar vooruitstrevend beleid.
Uniek in Nederland
Friesland Holland Tourist Information & Travel Service in Wolvega is het enige bureau voor toerisme in Nederland dat alle activiteiten en faciliteiten op het gebied van informatieverstrekking, reisorganisatie en marketing in eigen huis heeft. Het heeft zelfs eigen specialisten voor het maken van magazines, folders en websites en een hal voor de bouw en opslag van stands en showequipment. Materialen en magazines worden vervoerd met eigen auto’s en trailers. Ook bijzonder: Friesland Holland heeft steunpunten in meerdere landen.
Informeren en organiseren

Friesland Holland stimuleert in de eerste plaats het voordelig rechtstreeks boeken van een verblijfsaccommodatie, boot of activiteit. Daarnaast biedt zij bijzondere meerdaagse arrangementen en reizen aan en organiseert zij zakelijke en sportieve evenementen.

De vakantieboekings- en informatiecentrale is zeven dagen van de week van 08.00 tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar: +31(0)561-615364. Daardoor, én door de ongeëvenaarde distributie van overal gratis verkrijgbare meertalige vakantiemagazines en toeristische nieuwsbladen, is Friesland Holland één van de belangrijkste informatieverstrekkers geworden.

Het kantoor aan de Hoofdstraat West 38 in het centrum van Wolvega is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Personal travel advice

Full-service

Friesland Holland Assistance

The nicer places to stay