+31(0)561-615364

7 days p/w, from 8:00 to 22:00 pm!

Florissant Friesland en Flevoland E-bike fietsarrangement 5 dagen Zoom

Florissant Friesland en Flevoland E-bike fietsarrangement 5 dagen

Be the first to review this product

5-daags fietsarrangement Friesland en Flevoland met exclusieve Unique E-bike. Overnachten in de Van der Valk Hotels te Wolvega en Emmeloord.

Availability: In stock

€565.00
Go to booking details

Personal travel advice

Full-service

Friesland Holland Assistance

The nicer places to stay

Description

Details

• te boeken periode: van 15 april tot 15 mei
• 4 fietsdagen
• afstand per dag: 38 tot 69 km

Wolvega en de Stellingwerven: zes verschillende landschappen!
De Stellingwerven zijn twee gemeenten in het zuidoosten van Friesland: West- en Ooststellingwerf. Ze grenzen aan Drenthe en Overijssel en bijna aan Flevoland. U maakt vanuit Wolvega kennis met maar liefst zes totaal verschillende landschappen: 1. De bosrijke Friese Wouden en de Drentse heide en bossen (o.a. Nationaal Park Drents-Friese Wold); 2. Het Friese rivierenland (Linde, Tjonger, Scheene); 3. De moerassen en plassen rondom Wolvega, Ossenzijl en Giethoorn (Nationaal Park Weerribben-Wieden en Provinciaal Park Rottige Meente); 4. De Friese Meren; 5. De Friese Weiden; 6. de Noordoostpolder met het Kuinderbos.

Toeristische hoogtepunten zijn de vele molens, oude boerderijen en sluisjes; de grootste woonboulevard van Nederland (Home Center, 75.000 m2, 50 woonspeciaalzaken); de mooiste tuin van Friesland in 2016, De Oevertuin in De Blesse; historisch landgoed De Eese; bos en uitkijktoren De Woldberg bij Steenwijk; de Turfroute; de nostalgische waterdorpen Ossenzijl, Kalenberg en Giethoorn; het Kuinderbos met oud burchtterrein; tropisch planten- en dierenparadijs Orchideeënhoeve in Luttelgeest (vlakbij Kuinre); waterdorp Echtenerbrug-Delfstrahuizen aan het Tjeukemeer en koninklijk Oranjewoud met zijn mooie buitenplaatsen en tuinen, ooit het domein van de Friese Nassaus.

Holland Tulip Tour: dé tulpenroute
De Noordoostpolder — hoofdplaats Emmeloord — is een topregio op het gebied van akker- en tuinbouw. Daar vindt men het grootste areaal aan tulpen ter wereld, bijna 1.700 hectare, en nu dus een 135 km lange tweedelige tulpenroute met veel extra’s, uitgestippeld door het bureau voor toerisme Friesland Holland. Op de rijk geïllustreerde kaarten zijn o.a. de fietsknooppunten, lengtes van de etappes, rustpunten (deelnemende cafés, restaurants, terrassen en theetuinen) en de bezienswaardigheden vermeld.

Van medio april tot medio mei
De tussen 15 april en 15 mei (afhankelijk van de weersomstandigheden) bloeiende tulpen en het geheel overdekte tropisch bloemen- en vlinderparadijs De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest vormen samen een wereldwijd unieke topattractie: de Holland Tulip Tour. De route is met alle vormen van wegvervoer te rijden, ook met een bus. Mochten er in een week weinig tulpen in bloei staan of reeds veel gekopt zijn, dan is dat dankzij De Orchideeën Hoeve met 25.000 vierkante meter flora en fauna uit warme streken geen ramp.

UNESCO Werelderfgoed
De Holland Tulip Tour verbindt talrijke andere bezienswaardigheden, zoals de twee UNESCO Werelderfgoederen Schokland (voormalig eiland sinds het droogvallen van de Noordoostpolder in 1942) en Ir. D.F. Wouda stoomgemaal in Lemmer en de karakteristieke vissersdorpen Urk (ook geen eiland meer sinds de aanleg van de Noordoostpolder) en Lemmer.

Kuinderbos
Zeer bijzonder is het op de voormalige Zuiderzeebodem aangelegde Kuinderbos met een restant van de burcht en de haven van Kuinre. Door herinrichting en de aanleg van nieuwe fietspaden is het 1200 hectare grote Kuinderbos een zeer gevarieerde groene oase in het strakke en vlakke polderland geworden.

Exclusieve Unique E-bike Unique Cycling.
Dat is de Noordoostpolder verkennen op superieure E-bikes. Elektrische fietsen van topmerken als Alba, Batavus, Koga, Trek, RIH, Gazelle en Merida. Voorzien van het predicaat ‘Unique’ omdat de fabrieksversies door de fietsspecialisten van Friesland Holland Travel opgewaardeerd zijn tot het summum van gebruiksvriendelijkheid, comfort, veiligheid, actieradius en design.

Price information

Inclusief
• Reserveringskosten
• 4 x overnachting
• 4 x ontbijt
• 4 x een 3-gangen diner
• Toeristenbelasting
• Unique E-bike (4 dagen)
• Bagagevervoer
• Pech onderweg service (vervangende huurfiets)
• Route-informatiemap (ontvangt u na boeking)


Exclusief
• Reis- en annuleringsverzekering
• Lunches en drankjes
• Entreegelden bezienswaardigheden

Daily programm

Day 1

Aankomst in het Van der Valk Hotel te Wolvega met in de avond een 3-gangen diner in het restaurant en overnachting in een comfortabele kamer.

Day 2

De dag begint met een goed verzorgd ontbijtbuffet en uw E-bike staat vanaf 10.00 uur voor u klaar bij het hotel. Diverse thema fietsroutes bieden u de mogelijkheid om vanuit Wolvega kennis te maken met maar liefst zes verschillende landschappen: de Oranjewoud-Tsjonger Fietsroute, Turf Fietsroute, Drents-Friese Wold Fietsroute, Wolvega- Giethoorn Fietsroute en de Weerribben Fietsroute. U kunt vandaag bijvoorbeeld de Wolvega-Giethoorn route kiezen. De lengte van deze route is 57 km en voert u onder andere langs De Oevertuin in De Blesse (in 2016 tot de mooiste tuin van Friesland uitgeroepen) en het historisch landgoed De Eese.
Na het 3-gangen diner ’s avonds volgt uw tweede overnachting in Wolvega.

Day 3

Vandaag staat na het ontbijt de fietstocht naar Emmeloord op het programma. Friesland Holland zorgt ervoor dat uw bagage naar het volgende hotel gebracht wordt. U volgt de rivier de Linde om uit te komen bij Luttelgeest. Deze etappe is 27,5 km. Hier bevindt zich het geheel overdekte tropisch bloemen- en vlinderparadijs De Orchideeën Hoeve wat zeker een bezoek waard is. Na het aanschouwen van dit paradijs rest u nog 10 km fietsen tot uw eindbestemming.
In de avond diner en overnachting in het Van der Valk Hotel te Emmeloord.

Day 4

Het ontbijt staat ook deze ochtend weer voor u klaar. Hierna kunt u de Zuidelijke Tulpenroute fietsen. Deze tocht van 55 km voert u langs het UNESCO Werelderfgoed Schokland, een voormalig eiland sinds het droogvallen van de Noordoostpolder in 1942. Het karakteristieke vissersdorp Urk is ook opgenomen in de route.
’s Avonds dineert u in het klassiek ingerichte restaurant van het Van der Valk Hotel Emmeloord waar u wederom overnacht.

Day 5

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het Van der Valk Hotel Emmeloord is het tijd om uit te checken. U fietst vandaag dwars door het Kuinderbos en langs het Tjeukemeer met waterdorp Echtenerbrug en de Driewegsluis naar het hotel in Wolvega, een tocht van zo’n 55 km. Het op de voormalige Zuiderzeebodem aangelegde Kuinderbos met een oud burchtterrein en de haven van Kuinre zijn zeer bijzonder. Door herinrichting en de aanleg van nieuwe fietspaden is het 1200 hectare grote Kuinderbos een zeer gevarieerde groene oase in het strakke en vlakke polderland geworden. In Lemmer kunt u een bezoek brengen aan het UNESCO Werelderfgoed Ir. D. F. Woudagemaal.
Aangekomen bij het Van der Valk Hotel in Wolvega hebt u uw start- en eindbestemming bereikt. Uw bagage wordt hier weer afgeleverd en om 18.00 uur wordt de fiets opgehaald.


Mocht u vandaag liever nog niet huiswaarts vertrekken dan kunt u een extra nacht bijboeken. Het is aan te raden dit vooraf vast te leggen zodat teleurstelling kan worden voorkomen.


Indien u drie dagen wilt beschikken over uw E-bike, zodat u op de dag van aankomst reeds kunt fietsen, dan kan dit uiteraard verzorgd worden. De kosten voor een extra dag fietshuur zijn €22 per persoon.

Lodgings

ACCOMMODATIES
Het Van der Valk Hotel Hotel Wolvega-Heerenveen ligt nabij de Weerribben en het mooie Giethoorn. De 105 luxueuze en ruime kamers en suites zijn uitgerust met gratis wifi, airconditioning, balkon of terras, een koelkastje, koffie en thee faciliteiten en een flatscreen televisie. U kunt hier heerlijk tot rust komen na een intensieve dag of juist gebruik maken van de gym in het hotel.
Het terras aan het water biedt een mooi uitzicht en ook in de gezellige Silverleg Bar is het goed vertoeven. In het knusse restaurant kunt u heerlijk eten en drinken in een ongedwongen sfeer.
Het opladen van elektrische auto’s is mogelijk bij het hotel en er zijn 2 Tesla Destination Chargers aanwezig.


Hotel Van der Valk Hotel Emmeloord ligt vlakbij Nationaal Park de Weerribben-Wieden en is een prima uitvalsbasis om de omgeving wandelend, fietsend of per boot te verkennen. Er is een sauna en een fitnessruimte. De 110 ruime en comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien. Elke kamer beschikt over gratis wifi, een flatscreen televisie en een badkamer met ligbad en aparte douche. Het restaurant en de hotelbar zijn gezellig en warm ingericht en u kunt hier eten en drinken in een huiselijke sfeer.

Information

Route information

Extra night

Service

Bike rental info

Review

Write Your Own Review

You're reviewing: Florissant Friesland en Flevoland E-bike fietsarrangement 5 dagen

Booking details

Select Date

Maximum number of characters: 3

Maximum number of characters: 3

Maximum number of characters: 3

Maximum number of characters: 3

Maximum number of characters: 3

Maximum number of characters: 3

Maximum number of characters: 3

Maximum number of characters: 3

* Required Fields