+31(0)561-615364

7 days p/w, from 8:00 to 22:00 pm!

/

Elfstedenarrangement 1A Kort Luxe

Be the first to review this product

5-daagse Elfsteden Tour op de fiets van hotel naar hotel met bagageservice. Prijs per persoon:

Availability: In stock

€600.00
Go to booking details

Personal travel advice

Full-service

Friesland Holland Assistance

The nicer places to stay

Description

Details

• met bagagevervoer en pech-onderweg-service
• tocht van het ene bijzondere hotel naar het andere
• logies + ontbijt + diner
• totale afstand: 254 km
• afstand per dag: 50 - 85 km
• 4 fietsdagen

Alle Elfsteden in een compacte tocht
Dit arrangement is een compacte versie van het populaire arrangement 1A. Speciaal ontwikkeld voor mensen die wél alle Elfsteden willen bezoeken maar er niet acht dagen voor uit kunnen of willen trekken. De fietsafstand door het gevarieerde Friese landschap ligt doorgaans rond de 66 km per dag, waardoor er alsnog tijd overblijft voor een bezoek aan de bezienswaardigheden op de route. En na een fietsdag is het natuurlijk genieten van de verfijnde Friese keuken, want de hotels waar u zult overnachten gunnen iedere gast een unieke beleving. 

Uniek in meerdere opzichten
Tijdens de fietstocht van zo’n 250 km krijgt u iedere dag de tijd te genieten van de mooiste plekjes in het Friese landschap en een bezoek te brengen aan cultuur-historische bezienswaardigheden waar u eigenlijk niet omheen kunt. Ook bijzonder omdat u onderweg slaapt in hotels met de sfeer van weleer, moderne hotelbedrijven en in authentieke logeerboerderijen met kamers op hotelniveau. Waar u ook bent, u krijgt altijd originele menu’s voorgeschoteld. U zult iedere dag aangenaam verrast zijn!

Startdag
Hoogseizoen: naar wens
Meer informatie over bagageservice kunt u vinden onder ‘Service’

Start en finish
Sneek en omgeving of Zuidwest Friesland

Price information

Inclusief
• Reserveringskosten
• 4 x overnachting
• 4 x ontbijt
• 4 x ‘s avonds een 3-gangen diner
• Toeristenbelasting
• Bagagevervoer
• Pech-onderweg-service
• Route-informatiemap

Exclusief

• Reis- en annuleringsverzekering
• Lunches en drankjes

Daily programm

Day 1

De eerste dag wordt u in de namiddag verwacht in uw hotel in *Zuidwest Friesland of in Sneek. In het restaurant geniet u van uw eerste avonddiner. Goed uitgerust en geïnformeerd begint u de volgende dag aan uw eerste fietsdag.

Day 2

Vanuit uw hotel in zuidwest Friesland fietst u naar uw volgende adres in de stad Harlingen of Franeker, via de Elfsteden Hindeloopen, Workum, Bolsward en Harlingen. Wanneer u in academiestad Franeker verblijft adviseren wij u na het tafelen een wandeling door het monumentale centrum te maken en een bezoek te brengen aan de oudste studentenkroeg van Nederland: de Bogt fen Guné. U overnacht in de authentieke Stadsherberg nabij het centrum. Indien uw reis vandaag in Harlingen eindigt, zult u overnachten in een stadslogement. Als u vanuit Sneek het arrangement bent gestart, zult u overnachten in een hotel in Koudum of Workum. 

Day 3

U vervolgt vanuit Harlingen of Franeker uw ontdekkingsreis langs de Waddenzeekust, richting Dokkum, eens een zeehaven, nu de “hoofdstad” van het Lauwersland. Vergeet niet de hoogste terp van Friesland (bijna 9 m), Hegebeintum, te beklimmen en u rond te laten leiden door het 12-de eeuwse kerkje, waaraan een mooi verhaal zit. U overnacht in een hotel in Dokkum of in het plaatsje Burdaard. Ook hier staat een lekkere maaltijd u te wachten. Als u vannacht heeft overnacht in Koudum of Workum, dan zult u vandaag door fietsen naar Harlingen of Franeker.

Day 4

U fietst vandaag langs de Dokkumer Ee, Bartlehiem en de finish van de Elfstedentocht op de schaats, de Bonkevaart, naar het zeer bezienswaardige Leeuwarden. Vergeet niet nostalgisch te winkelen in de Nieuwesteeg. Het stadje IJlst staat vandaag ook op het programma. U dineert en overnacht in een hotel in de waterpoortstad Sneek. Als u vanochtend in Franeker op de fietst bent gestapt zult u vandaag fietsen naar Dokkum of Burdaard.

Day 5

Op de laatste dag fietst u van Sneek naar uw starthotel in zuidwest Friesland. Onderweg bezoekt u het kleinste Elfstedenstadje Sloten. Aan het einde van deze dag haalt u uw auto op bij het starthotel waar u begonnen bent. Indien u vannacht geslapen heeft in Dokkum of Burdaard zult u vandaag terug fietsen naar uw starthotel in Sneek. Einde arrangement.


*De overnachtingsplaatsen/hotels kunnen anders zijn dan beschreven in het dagprogramma i.v.m. beschikbaarheid.

Lodgings

Accommodatie
Voor het merendeel in historische panden ondergebrachte Elfsteden-hotels en luxe stad- en landlogementen. U overnacht in comfort kamers met goede sanitaire voorzieningen op de kamer.

Niveau
3 pompeblêden

Ligging verblijfsaccommodaties
Idyllisch en rustig gelegen aan het water, in historische stadskernen en op het platteland.

Avondeten
Alle verblijfsaccommodaties beschikken over een eigen restaurant of werken samen met een goed restaurant in de buurt van het hotel.

Parkeerfaciliteiten
U kunt de auto gratis parkeren en achterlaten bij het starthotel. De accommodaties op de route hebben alle een berging voor uw fiets.

Information

Overview

Route information

Extra night

Service

Luggage Service

Mobility Guarantee

Certificate

Om in het bezit te komen van de op uw naam gestelde, fraai geïllustreerde Elfsteden Route-oorkonde moet u in elke stad één stempel halen als bewijs dat u daar was. U kunt in ieder willekeurig hotel, restaurant, winkelbedrijf, toeristeninformatie- of gemeentekantoor in een Elfstedenstad om een stempel vragen.
De volgestempelde en met uw naam en adres ingevulde kaart moet u sturen naar:

Friesland Holland Travel sSrvice
Hoofdstraat West 38
8471 HV Wolvega

Binnen drie weken ontvangt u dan de oorkonde thuis, met uw naam en het jaar waarin u de tocht op de fiets hebt volbracht. De originele stempelkaart wordt meegezonden.

Bike rental info

Review

Write Your Own Review

You're reviewing: Elfstedenarrangement 1A Kort Luxe

Booking details

Select Date

* Required Fields

You may also be interested in the following product(s)