+31(0)561-615364

7 days p/w, from 8:00 to 22:00 pm!

De Elfstedentocht helemaal anders! Zoom

De Elfstedentocht helemaal anders!

Be the first to review this product

5-daags arrangement, 2+2 fietsvakantie:
2 nachten in Sneek, 2 nachten in Leeuwarden. Prijs per persoon:

Availability: In stock

€540.00
Go to booking details

Personal travel advice

Full-service

Friesland Holland Assistance

The nicer places to stay

Description

Details

• met bagage- en pech-onderweg-service
• halfpension
• totale afstand: 239 tot 316 km
• afstand per dag: 29 - 99 km
• 4 fietsdagen

De Elfstedentocht helemaal anders!

Dit gloednieuwe Elfstedentocht-fietsarrangement is ontwikkeld voor geoefende toerfietsers en e-bikers. U volgt een groot deel van de officiële schaatsroute. Wij leiden u echter via de kortste en mooiste weg naar de elf zeer bezienswaardige historische Friese Elfsteden (zie www.elfstedenroute.nl).

Startdag
Hoogseizoen: Naar wens.
Meer informatie over bagageservice kunt u vinden onder  ‘Service’.

Aantal fietsdagen
4 dagen

Start en finish
Hotel in Sneek

Price information

Inclusief
• Reserveringskosten
• 4 x overnachting
• 4 x ontbijt
• 4 x diner
• Toeristenbelasting
• Bagagevervoer
• Pech-onderweg-service
• Route-informatiemap


Exclusief
• Reis- en annuleringsverzekering
• Lunches en drankjes

Daily programm

Day 1

Dag 1 is de dag van aankomst, een namiddag of avond in Sneek.

Day 2

Dag 2 fietst u het Elfstedenrondje Sneek-IJlst-Sloten-Stavoren-Hindeloopen-Workum-pontje van Nijhuizum naar Gaastmeer-IJsbrechtum-Sneek. Lengte: 99,5 km.

Day 3

Dag 3, na twee nachten Sneek, stapt u op de fiets voor de route Sneek-Bolsward-Harlingen-Franeker-Leeuwarden. Lengte: 59,2 km. Uw bagage wordt door Friesland Holland Travel Service van Sneek naar Leeuwarden gebracht.

Day 4

Dag 4 volgt u de sporen van fameuze Elfstedenschaatsers: Leeuwarden-Bartlehiem-Burdaard-Dokkum-Gytsjerk (tegeltjesbrug)-Leeuwarden. Lengte: 51,4 km.


Optie 1:
U kunt aan dag 4 een trip naar het prachtig gelegen Moddergat aan de Waddenzee en Oostmahorn aan het Lauwersmeer knopen. Lengte omweg ca.: 37,1 km. U kunt in Moddergat genieten van een fantastisch uitzicht op het Wad (met hoog en laag water) en van It Fiskerhùske, een interessant museum over de bewogen geschiedenis van de vissersdorpen Wierum, Moddergat en Paesens. In Anjum bij Oostmahorn staat een prachtige molen met veel modellen van Friese molens. In Oostmahorn zelf kunt op meerdere plekken genieten van op terrassen met uitzicht over het zoete Lauwersmeer, een prachtig recreatiewater op de grens van Friesland en Groningen. Gouden tip: Een visje eten in de visserijhaven van Lauwersoog (meerdere visrestaurants).


Optie 2:
Een ander idee is dat u op dag 4 een bezoek brengt aan Veenklooster in de Noardlike Fryske Wâlden (Noordelijke Friese Wouden) waar de enige overgebleven “burcht” van Friesland staat, de Schierstins. De tocht van Dokkum door het boomwallenrijke landschap via Veenklooster en Noardburgum (orginele Friese klompenmakerij en –winkel van Scherjon en museum) naar uw hotel in Leeuwarden is zeer verrassend. Friesland op z’n groenst! Lengte route Dokkum via Veenklooster en Noardburgum: 40,0 km.

Day 5

Op dag 5 wordt het u makkelijk gemaakt: u fietst langs het riviertje Zwette (het eerste traject dat Elfstedenschaatsers afleggen na de start in Leeuwarden) naar uw starthotel in Sneek. Lengte: 28,5 km. Uw koffer wordt door Friesland Holland van uw hotel in Leeuwarden naar Sneek gebracht. Einde van een zeer bijzondere fietstocht.


Optie 3:
Leeuwarden (in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa) is een zeer bezienswaardige en gezellige stad. De Friese hoofdstad zit barstensvol monumenten, musea, kunst, cultuur en bijzondere terrassen en eetgelegenheden. Leeuwarden biedt minstens een lange dag vermaak. Als u wilt, kunt dit arrangement verlengen door drie nachten achtereen (in plaats van twee) in de mooie stad te verblijven. U zult er geen spijt van hebben! Als u er een extra dagje Leeuwarden aan vastplakt, fietst u op dag 6 van Leeuwarden naar Sneek.

Lodgings

Accommodaties
Hotel in Sneek
Hotel in Leeuwarden


Niveau
3 pompeblêden


Parkeerfaciliteiten
U kunt de auto gratis parkeren en achterlaten bij het starthotel in Sneek. De hotels hebben een goede berging of parkeergelegenheid voor uw fiets.

Information

Overview

Route information

Extra night

Service

Luggage Service

Mobility Guarantee

Bike rental info

Review

Write Your Own Review

You're reviewing: De Elfstedentocht helemaal anders!

Booking details

Select Date

* Required Fields

You may also be interested in the following product(s)