+31(0)561-615364

7 days p/w, from 8:00 to 22:00 pm!

Noordelijke Elfsteden fietsroute

Noordelijke Elfsteden fietsroute

Be the first to review this product

5-daags Noordelijke Elfsteden fietsroute inclusief ontbijt, diner en bagageservice van hotel naar hotel. Prijs per persoon:

Availability: In stock

€580.00
Go to booking details

Personal travel advice

Full-service

Friesland Holland Assistance

The nicer places to stay

Description

Details

De ‘Noordelijke Elfsteden fietsroute’ is een ontdekkingsreis door meer dan 5.000 jaar door mensen bewoond kustland met terpen, tot 10 meter hoge woonheuvels om hoog zeewater buiten de deur te houden. Het schoonste land van Nederland biedt dag in dag uit frisse wind, felle zon en zee, de Waddenzee, UNESCO Werelderfgoed sinds 2009.

U fietst van verrassing naar verbazing door een land waar eens de adellijke top van de Nederlandse kust zetelde. Waar in 754, bij Dokkum, toen nog aan zee, de missionaris Bonifatius werd vermoord omdat ze, de noordelingen, hem zagen als een bedreiging van de vrijheid. Waar monniken omstreeks het jaar 1000 begonnen met het bouwen van kloosters, kerken en dijken. Waar slikwerkers en boeren land wonnen en nu de beste aardappelen en groenten ter wereld telen en exporteren. Hier werd Friesland geboren!

Friesland en Groningen
Noord-Friesland en West-Groningen en het tussenliggende Lauwersmeer vormen één geheel wat betreft natuur, landschap en cultuur-historie. Veel van het goede uit het verleden is bewaard gebleven, een groot geluk. De route door grijze klei, vier rijke romantische Elfsteden, pittoreske terpdorpen en over imposante dijken is een must voor iedere kusttoerist. Dit fietsarrangement is aanrader voor liefhebbers van rust, ongekende stilte, vergezichten, streekproducten en kleine musea en kunstateliers.

Geen zorgen
U kunt onbezorgd en met volle teugen genieten, want de reisorganisatie van het bureau voor toerisme Friesland Holland, Friesland Holland Travel biedt u verblijven op basis van halfpension (overnachting, ontbijt en avonddiner) in mooie hotels en luxe logementen, vervoert uw bagage naar het volgende overnachtingsadres en verleent bovendien snelle pechhulp (luxe vervangende fiets, ook e-bikes, zodat u snel weer verder kunt). Het kofferververvoer en de fietspechhulp zijn onderdelen van dit toparrangement waarvoor niet extra hoeft te worden betaald!

Tip
Indien u geen geoefende fietser bent, raden wij u aan een sportfiets met veel versnellingen of een e-bike mee te nemen of te huren. Friesland Holland verhuurt en bezorgt buitengewoon mooie sportfietsen en elektrische fietsen van topmerken bij uw starthotel in Leeuwarden.

Price information

Inclusief
• Reserveringskosten
• 4 x overnachting
• 4 x ontbijt
• 4 x ‘s avonds een 3-gangen diner
• Toeristenbelasting
• Pech-onderweg-service (vervangende huurfiets of vervoer van eigen fiets naar de fietsenmaker in de buurt van het reisdoel)
• Koffervervoer van logeeradres naar logeeradres
• Route-informatiemap


NIEUW:
• Gratis Friesland Vakantiepaspoort (uniek vijftalig informatieboekje over Friesland t.w.v. € 4,95)


Exclusief
• Reis- en annuleringsverzekering
• Lunches en drankjes

Daily programm

Day 1

Aankomst in de middag in het starthotel te Leeuwarden. Ontvangst huurfietsen (indien gereserveerd).
Heerlijk tot rust komen of de hoofdstad alvast verkennen, Elfstedenstad en Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Diner, overnachting en ontbijt in Leeuwarden.

Day 2

Afstand: 44 kilometer.
Op de fiets van het starthotel in Leeuwarden via Elfstedenstad Franeker naar zeehaven en Elfstedenstad Harlingen. De route voert u verder langs Deinum, Wjelsryp, Kimswerd en strand- en dijkpaviljoen 't Zilt. Diner, overnachting en ontbijt in Harlingen.

Day 3

Afstand: 50 kilometer. Van Harlingen naar Burdaard. Diner, overnachting en ontbijt in historisch logement It Posthûs.

Day 4

Afstand: 38 kilometer.
Van Burdaard via Holwerd naar Elfstedenstad Dokkum. Diner, overnachting en ontbijt in hotel in historisch centrum.

Day 5

Afstand: 24 kilometer.
Van Dokkum, langs de rivier de Ee, naar het starthotel in Leeuwarden.
Einde van een unieke fietsvakantie.*De overnachtingsplaatsen/hotels kunnen anders zijn dan beschreven in het dagprogramma i.v.m. beschikbaarheid.

Lodgings

Accommmodaties
U slaapt in comfort kamers met goede sanitaire voorzieningen op de kamer.


Niveau
Gemiddeld 3 Pompeblêden.


Ligging van de verblijfaccommodaties
Idyllisch en rustig gelegen aan het water, in historische stadskernen en op het platteland.


Avonddiners
De meeste verblijfsaccommodaties beschikken over een eigen restaurant; sommige werken samen met een goed restaurant in de omgeving.


Parkeerfaciliteiten
U kunt de auto parkeren en achterlaten bij het starthotel. Dit is tegen betaling.
De accommodaties op de route hebben alle een berging voor uw fiets.

Information

Route information

Extra night

Service

Luggage Service

Mobility Guarantee

Bike rental info

Review

Write Your Own Review

You're reviewing: Noordelijke Elfsteden fietsroute

Booking details

Select Date

* Required Fields